Tartós élelmiszerek

Táplálékkiegészítők

Biorganik bio aszalt mazsola

Műzlik - Aszalványok Aszalványok Biorganik bio aszalt mazsola
  • BIO
  • Gluténmentes
  • Vegán
Kiszerelés:500 g
Rendelési kód:27213
Bruttó ár: 1 730 Ft
darab

Biorganik bio aszalt mazsola-Szultan

A mazsola képes feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is, karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben, gyümölcssalátában, kásában, energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is keverhetjük.

Nem csak édességeket, de salátákat is különlegesebbé tehetünk pár szem mazsolával.

A szőlőt megszárítják majd géppel és kézzel megtisztítják. Hogy ne ragadjanak össze a szemek, vékony olajréteggel bevonják őket. A folyamat végén kiszerelik.

A mazsola mint aszalt szőlő, a szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált formában. Ősi kultúrnövényünk, mely fontos helyet érdemel étrendünkben. Édesítésre az egyik legtermészetesebb anyag, amit használhatunk.

A mazsolát már i.e. 2000 évvel is előszeretettel fogyasztották Egyiptom és Perzsia területén. Számos szőlőfajtából készíthető mazsola, általában már a fürtön megkezdődik a gyümölcs szárítása, majd aszalással gyorsítanak rá a folyamatra. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges.

A mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható. Viszont ha pont a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium kiemelendő.

 Összetevők: mazsola*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01



Kapcsolat

SimplePay
©2024 bioreform.hu - Egészség egy kattintásra